Wommels.nl

Slimste dorp van Friesland

thumb slimstedorp

Overal in Friesland vind je ze terug in vele kroegen, cafés en buurthuizen: de Pubquiz. Maar wie is er nu van al die deelnemende teams het slimst? Of sterker nog, welk dorp is het slimst? Om daar achter te komen wordt eens in de twee jaar het Slimste Dorp van Friesland gehouden. Alle ruim 400 dorpen worden uitgenodigd en uitgedaagd om deel te nemen aan de spannendste dorpenstrijd van de provincie.

‘Het Slimste Dorp van Friesland’ bestaat uit drie rondes. De eerste ronde in eigen dorp, de tweede ronde in de regio, en de derde ronde en dus tevens de finale, vindt plaats in de provincie. Met ‘het Slimste Dorp van Friesland’ willen wij iets betekenen voor de gehele provincie. Een ‘iepen mienskip’ creëren, door de gehele gemeenschap met elkaar te verbinden door middel van een spannende competitie. En in deze spannende competitie hebben al velen in eigen dorp ervaren hoe leuk het initiatief ontvangen wordt.

Of er nu in Paesens-Moddergat een eerste ronde wordt gespeeld met een drietal families, of een avond met meer dan vijftien teams in de grotere dorpen; in ieder dorp staat het Slimste Dorp van Friesland voor positiviteit, verbondenheid en spanning.

Wil je wat moois doen voor het dorp? Dan weet je wat je te doen staat! Lees voor meer informatie onze website of meld het dorp direct aan via deze link. Heb je een andere vraag? Wij staan voor je klaar via ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.