Wommels.nl

De Canon van Wommels

conons

Oproep aan dorpsgenoten die mee willen werken aan het ontsluiten van de bijzondere ontstaansgeschiedenis van Wommels op de website www.dorpscanon.nl. Naast de landelijke canon en de provinciale canon is het in 2018 de beurt aan alle Friese steden en dorpen om hun bijzondere ontstaansgeschiedenis voor het voetlicht te brengen. De door o.a. Johan Wagenaar opgezette website biedt daar een mooi podium voor. Ook Wommels heeft zijn unieke ontstaansgeschiedenis.

Wanneer is Wommels ontstaan? Waarom op die plek? Wie waren de eerste bewoners? Wie hebben het dorp verder ontwikkeld? Zijn er markante en bepalende gebeurtenissen geweest in de lokale historie? Al deze vragen kunnen beantwoord worden in de eigen lokale historische canon. 

 

Ben je in geschiedenis geïnteresseerd en/of heb je veel informatie over Wommels, dan kun je contact opnemen met Johan Wagenaar, contactgegevens:

It âlders erf
0623173237
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.italderserf.nl

 

Op vrijdag 19 januari is er een informatiebijeenkomst in De 2 Gemeenten aan de Grouwsterdyk 1 in Jirnsum. Inloop vanaf 14.30 uur. Deze startbijeenkomst duurt van 15.00 tot 16.30 uur. Als je wilt komen graag even aanmelden middels het aanmeldformulier op de website.